Bemutatkozás

Célunk, hogy felnyissuk a kis- és középvállalkozások szemét, megfelelő MARKETING NÉLKÜL NEM MEGY! Elemezzük, bíráljuk és segítsük a multinacionális vállalatok kampányait, amikből ötletet meríthetünk, ezáltal profitot termelhetünk Önöknek. A folyamatosan frissülő oldalon tanácsokkal, kreatív ötletekkel, technikákkal és szakmabeli újdonságokkal segítjük munkájukat.

Az Online marketing fontossága

2014.02.01. 11:15 Kristóf Martincsek

  A marketingkommunikáció egy nagyon fontos elemét képezi az online marketing, amit manapság már nem hagyhatunk ki a cégünk életéből. Pék Dávid online marketingszakemberrel beszélgettünk külföldi tapasztalatairól, az online világról, a trendekről és a megújulásról.

  Dávid saját bevallása szerint brand consulting-gal foglalkozik, amit az elmúlt évben Kínában is kipróbálhatott. Meglepő, de a kínai piac még nyitott az online világra. Nem kimondottan foglalkoznak a cégek az online életük rendszerezésével vagy megjelenítésével, ezért viszonylag könnyű betörni a piacra. Természetesen nem egyszerű a történet, ugyanis más kultúra, más nézetek, amit először el kell sajátítani. Arról nem is beszélve, hogy a világot bekebelező Facebooknak ide nem ér el a keze (csak kis mértékben), mivel itt egy másik közösségi oldal működik, a Weibo...

  Ma már egy cég sem működhet online felület nélkül! Annyira gyors lett az információáramlás, mindent a laptopunkról vagy az okostelefonunkról intézünk, hogy akit nem találunk meg a legrövidebb úton az interneten, az tulajdonképpen nem is létezik az ügyfelek számára.

Az online megjelenés első körben egy igényesen kialakított honlappal kezdődik. Itt megjelenünk a szolgáltatásunkkal, bármi más online megjelenésünk van, ennek biztos pontnak kell lenni. Egységes betűtípust választunk, megjelenítjük a logónkat, elérhetőségünket. Referenciákat állítunk ki, esetleg indítunk egy blogot. A blogolás egyre komolyabb tevékenységgé nőtte ki magát, a saját kis íratlan szabályaival. Ide csatolnám a Facebookot is, ami voltaképpen szintén egy felület a blog írásra. 

Fontos, hogy rendszeresen jelenjünk meg ezeken a felületeken, meghatározott időközönként. Ezáltal az olvasók tudják majd, hogy mikor jelenik meg új cikk és újra meg újra visszajárnak. Ez csak abban az esetben fenntartható, ha rendszeresen csináljuk!


A honlapunk milyensége fő kérdés! Ha rátekintünk egy oldalra és azt gagyinak látjuk, meginog a bizalmunk a szolgáltatást nyújtó cégben. Ma már bárki szerkeszthet elég komoly honlapokat egy kis gyakorlással. Az egyik legelterjettebb és legegyszerűbb ilyen a WordPress, ami egy online honlapszerkesztő. Itt akár sémákat is tudunk vásárolni, vagy saját egyedi honlapunkat megtervezni.

Mindezek mellett említést kell tennünk a bannerekről, amik különböző reklámok, amiket saját vagy más oldalon tudunk megjeleníteni. A hírlevelekről, mint a direktmarketing egyik fő ágazatáról. Illetve egyéb interaktív megjelenések is fontosak, amik online felület nélkül nem működnek, mint például a kiterjesztett valóság, azaz "augmented reality". 

Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy egy internet hozzáféréssel rendelkező eszköz kijelzőjére a kamera segítségével olyan képet vetítünk, ami a valóságban nem létezik, de azt mégis úgy jeleníti meg, mintha ott lenne. A fenti képen a közeli bankokat, ATM-eket mutatja térképen a készülék, azokat az utca képére vetítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr285747378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása