Bemutatkozás

Célunk, hogy felnyissuk a kis- és középvállalkozások szemét, megfelelő MARKETING NÉLKÜL NEM MEGY! Elemezzük, bíráljuk és segítsük a multinacionális vállalatok kampányait, amikből ötletet meríthetünk, ezáltal profitot termelhetünk Önöknek. A folyamatosan frissülő oldalon tanácsokkal, kreatív ötletekkel, technikákkal és szakmabeli újdonságokkal segítjük munkájukat.

Hogyan segíti a produktivitásunkat egy toll és egy cetli?

2014.01.08. 19:18 Petra Pakó

  Ha arra gondolunk, hogy valaki kreatív, egyértelműen pozitív képként jelenik meg az agyunkban. A kreatív ember, mondhatni sosem unatkozik, pezseg a vére az újabb és újabb ötletektől. Elképzelhető-e hogy a temérdek új ötletünkkel valahogy mégsem haladunk? Megeshet-e hogy a kreativitásunk ellenünk fordul? Aki kreatív, az egyben produktív is?

  Bizony megeshet, hogy a kreativitásunk merőben túlszárnyalja szervezőkészségünket, így a produktivitás elmarad. Ha azon kapjuk magunkat, hogy egyik ötletünk támad a másik után, de a pár nappal ezelőtti gondolatokra már nem is emlékszünk, valószínűleg nem jó úton haladunk. Lehetséges, hogy az első ötletünk, - amit már rég elfeledtünk a számtalan másik mellett - ha megvalósult volna, egy sikeres vállalkozás válhatott volna belőle. De kiadtuk az útját, jobban mondva kiütötte egy ígéretesebbnek tűnő terv.

Mi lehet a  probléma?

 - a kapkodás

- az elmélyülés hiánya

- a zabolátlan kreativitásunk

 

Hogyan oldjuk meg?

- fókusz, fókusz, fókusz!

- jegyzetfüzet

 

  A kreatív elmének sokszor nehézséget okoz, a valódi szervezés. Szervezés nélkül, viszont biztosan nem lesz haladás. Modern kütyükkel teli világ ide vagy oda... , ötlet magától még nem valósult meg, tennünk is kell érte! Ha felgyullad a kis villanykörte a fejünk felett, próbáljunk meg fókuszálni és elmélyedni a gondolatainkban. Minden alkalommal ragadjunk tollat és papírt, táblagépet vagy okostelefont (kinek mi tetszik ) és írjuk le a gondolatainkat, ötleteinket.

  Az a tapasztalatom, amit nem írunk le, az egyszerűen elvész az éterben. Annyi impulzus ér bennünket a kis rohanó világunkban, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk minden információt befogadni és megjegyezni. Tehát ne legyünk restek, ragadjunk tollat és papírt és írjunk le mindent, amit arra érdemesnek tartunk! Gondolatok, ötletek, teendők, szervezési feladatok, mind kerüljenek papírra!

  Ha így járunk el, egyik reggel arra ébredhetünk, hogy nem felejtettük el azt a bizonyos találkozót és a To Do-inkkal is egyről a kettőre jutottunk.

Jegyzetelésre fel!

getting-motivated-with-your-to-do-list.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr985463791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása