Bemutatkozás

Célunk, hogy felnyissuk a kis- és középvállalkozások szemét, megfelelő MARKETING NÉLKÜL NEM MEGY! Elemezzük, bíráljuk és segítsük a multinacionális vállalatok kampányait, amikből ötletet meríthetünk, ezáltal profitot termelhetünk Önöknek. A folyamatosan frissülő oldalon tanácsokkal, kreatív ötletekkel, technikákkal és szakmabeli újdonságokkal segítjük munkájukat.

A marketingkommunikáció

2013.03.28. 13:09 Kristóf Martincsek

 Érdekes és tág szeletéről beszélhetünk a marketing szakmának, ezért hogy könnyebben érthessétek, röviden elkalauzollak benneteket ebben a világban.

 

  A marketing olyan szervezeti funkció és eljárás, amely a vásárlók számára értéket teremt, kommunikál és közvetít, valamint az ügyfélkapcsolatokat oly módon ápolja, hogy azok a szervezet és az érdekelt személyek számára egyaránt hasznot hajtsanak.

 

- Amerikai Marketing Szövetség -

 

 A marketingkommunikáció a marketing, és mint olyan, a marketing stratégia szerves részét képezi. Jerome McCarthy 1960-ban a 4P alapján modellezte a marketinget, amelynek részei:

Product (Termék)

Price (Árképzés)

Place (Értékesítési csatorna)

Promotion (Mindezek kommunikációja vagy Marketingkommunikáció)

 

 A magyar szakmában és a nemzetközi szakirodalomban is a Marketingkommunikáció lett a Promotion kifejezés megfelelője. Ezáltal egy elég „cseles” kifejezéshez jutottunk, ami ugye magába foglalja a terméket, az árképzést és az értékesítési csatornát is. Habár ezekben tanácsadói oldalról vesz részt, mégsem lehet szigorúan elkülöníteni, úgymond komoly szimbiózisban élnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr35177534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása